Siirry sisältöön

Biosensoroinnista ja pentujen käsittelystä muutama sananen

Kasseon T-pennuille tein tosiaan Biosensorointi - ohjelman. Ohjelmassa 3-16 vuorokauden ikäisille pennuille tuotetaan pieni stressi 3-5 sekunnin mittaisilla lyhyilla harjoitteilla. Tämä ohjelma yhdistettynä Guide Dogs National Breeding Centren tutkimukseen (2017) pentujen käsittelyn ja sosiaalistamisen vaikutuksesta pentujen myöhempään kehitykseen ja käyttäytymiseen - ovat toimineet punaisena lankana pentujen alkuviikkojen sosiaalistamisessa ja käsittelyssä.

Varsikin jälkimmäisestä olen saanut hyviä ideoita, kuinka ja millaisia asioita voisi tehdä, pentujen sosiaalistamisen kanssa. Suuriosa ideoista on varmasti kaikilla kasvattajilla käytössä, mutta mukaan on tarttunut ihan hauskojakin ideoita ja asioita, joita pentujen kanssa kannattaa tehdä.

Tällä hetkellä pennut vaikuttavat kovin sosiaalisilta ja reippailta hovawartin aluilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *